Lorin Parys van Open Vld naar N-VA

Lorin Parys van Open Vld naar N-VA

Lorin Parys van Open Vld naar N-VA

Print
Het houdt niet op voor Open Vld. Twee weken nadat parlementslid Annick De Ridder haar transfer naar de N-VA aankondigde, slaat met Leuvenaar Lorin Parys (37) een leeftijdsgenoot dezelfde weg in. Parys vormde bij de verkiezingen van 2010 nog een team met Gwendolyn Rutten, maar voelt zich nu niet meer thuis in de partij. "Als Rutten zich moet excuseren voor alle nieuwe belastingen die de partij mee heeft goedgekeurd, heb ik daar nog weinig aan toe te voegen", aldus Parys in Het Laatste Nieuws.

"Ik geloof dat je de sociaal-economische hervormingen die ons land nodig heeft, maar kan doorvoeren als je de staatsstructuur grondig verandert. Ook Open Vld vond dat tot voor kort. Zíj zijn van gedacht veranderd, niet ik."

Parys mag dan geen ronkende naam zijn, N-VA ziet hem als een grote versterking van haar economische sérieux. De Vlaams-Brabander is één van de drijvende krachten achter het winkelcentrum Uplace. Daarvoor was hij onder meer woordvoerder van voormalig Vlaams minister Patricia Ceysens en topman bij Flanders DC.

Parys spreekt tegen dat hij naar N-VA trekt omdat die partij hem het lijsttrekkerschap of zelfs een ministerspost zou hebben aangeboden. "Vooreerst heb ik Open Vld niks gevraagd. Er zijn al een jaar geen contacten meer. Bij de N-VA heb ik maar één garantie: de inhoud. Ja, ik zal bij de verkiezingen van 25 mei op een lijst staan, maar meer is echt niet afgesproken".

Belga, Foto Photo News

MEEST RECENT