1 / 3

"Robbe, je bent een topbroer"

In de Sint-Jacobuskerk in Borsbeek werd zaterdag afscheid genomen van Robbe. De 10-jarige jongen liet op 27 november het leven tijdens een verjaardagsfeestje in een Ekerse binnenspeeltuin. Met een koets werd Robbe naar zijn laatste rustplaats gebracht.

evrolix

De Sint-Jacobskerk was zaterdagvoormiddag bijna te klein. Bijna 950 mensen woonden de uitvaart van de Robbe Van Cleemput bij. Het plotse overlijden van de jonge Robbe had van het verstedelijkte Borsbeek terug even een dorp gemaakt, verenigd en solidair met het verlies van de familie van Robbe.

Rood

Alle aanwezigen droegen een rood kledingstuk, rood was de lievelingskleur van de kleine Robbe. Paarden waren zijn lievelingsdieren, veearts worden was zijn jongensdroom.

De klasgenoten uit het vijfde leerjaar van basisschool De Klinker legden allemaal een rode roos bij de witte kist van hun schoolmakker. Juf Els las voor wat de klas voor Robbe had geschreven: “We houden de mooie momenten voor altijd vast, Robbe. Je ontbreekt op de speelplaats, maar niet in ons hart.”

Ook Sam en Lajne, de twee zusjes van Robbe, hadden een tekstje voor hun broer geschreven: “Robbe, onze superbroer, wij houden zoveel van jou. Wij zijn trots op wat je doet en wij gaan altijd aan je blijven denken, echt altijd. Echt, je bent een topbroer. Geel, wit, oranje, blauw, morgen trouw ik met jou.”

Robbes mama, Dana, riep iedereen op om een van Robbes levensmotto’s te kiezen. “Jij hebt zo goed over je zusjes gewaakt, dat je soms vergat om kind te zijn. Je hebt mij geholpen om te lachen als het moeilijk was. Slaapwel.” Ook papa Joeri richtte nog enkele woorden tot zijn zoon. “Jongen, ik ben altijd trots op je geweest. Onze band zal nooit vergaan, we zien elkaar nog terug.”

SAM REYNTJENSFoto's Patrick De Roo

MEER OVER Borsbeek