Singapore verbijsterd na hevige rellen tussen buitenlanders en politie

Singapore verbijsterd na hevige rellen tussen buitenlanders en politie

Singapore verbijsterd na hevige rellen tussen buitenlanders en politie

Print
In Singapore zijn er zondagnacht hevige rellen uitgebroken tussen honderden buitenlandse arbeiders en de politie. De doorgaans zeer geciviliseerde stadstaat, met haar multi-etnisch imago, reageert geschokt.

Achttien personen raakten gewond en verschillende politie-auto's brandden uit. Het was geleden van 1969, toen er rassenrellen uitbraken, dat er nog dergelijk geweld was in Singapore. Volgens de politie braken de rellen uit na de dood van een Indiër, die omver werd gereden in de wijk Little India. In die wijk komen op zondag duizenden bouwvakkers van het Indiase subcontinent samen om er te genieten van hun rustdag. Dat gaat soms gepaard met drankmisbruik.

27 arrestaties

Ongeveer vierhonderd personen vielen de bus en verschillende politievoertuigen aan. Onder de gewonden zijn er tien politieagenten, zeggen de ordediensten. Zevenentwintig arbeiders uit Zuid-Azië werden opgepakt, drie politievoertuigen en een ambulance brandden uit, klinkt het bij dezelfde bron.

Het beeld van de rellen, de eerste sinds de rassenrellen in 1969 volgens de media, shockeert de bevolking van de stadstaat, een stad zonder veel problemen waar de autoriteiten absolute orde laten heersen. Het geweld toont echter de verborgen zijde van het rijke financiële centrum, dat voor zijn succes afhangt van een cohorte buitenlandse arbeiders, vooral Indiërs. Zij voelen zich vaak gemarginaliseerd.

Belga, foto Reuters

Nu in het nieuws