Wijkraad Centrum wil blijven bestaan

Een kerngroep van de Wijkraad Centrum heeft maandagavond samengezeten om de hervormingen die het stadsbestuur heeft voorgesteld te bespreken. Daarbij kregen zij het horen dat hun adviesraden verdwijnen en plaats zullen maken voor buurtgerichte participatie. De wijkraad wil nu eventueel alleen doorgaan.

evrolix

"Wij hebben besloten dat we graag verder willen doen, in een nog te bepalen vorm. Dat kan in een onderhandelde oplossing met de stad, zodat we als hervormde wijkraad binnen het stedelijke kader kunnen blijven werken, of we kunnen ervoor kiezen om volledig onafhankelijk te gaan werken en proberen uit te groeien tot een soort 'burgerinitiatief' met leden uit zoveel mogelijk geledingen van de Mechelse samenleving", klinkt het.

De leden van Wijkraad Centrum hebben volgende dinsdag een vergadering gepland met de elf andere Mechelse wijkraden om een gezamenlijk standpunt in te nemen. "Voorts nemen we geen initiatie. De bal ligt nu in het kamp van schepen Den Roover. Zij heeft beloofd om naar de verschillende gebieden af te zakken", verklaart Marina Mariën van Wijkraad Centrum.

NIGE Foto JPG

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio