Bill Clinton en George W. Bush wonen herdenkingsplechtigheid Mandela bij

Gewezen presidenten Bill Clinton en George W. Bush van de Verenigde Staten zullen volgende week naar Zuid-Afrika reizen om er de herdenkingsplechtigheid voor Nelson Mandela bij te wonen. Dat bevestigde hun woordvoerder vrijdag.

evrolix

George W. Bush en zijn vrouw Laura gingen in op een uitnodiging van president Barack Obama om met Air Force One naar de plechtigheid te vliegen, zei een woordvoerder van Bush. De plechtigheid is dinsdag gepland. Obama nodigde ook Bush' vader uit, gewezen president George H.W. Bush, die de VS leidde toen Mandela uit de gevangenis werd vrijgelaten. Maar de 89-jarige Bush senior zal niet in staat zijn de reis te maken, zei zijn woordvoerder.

Clinton zei dan weer op CNN dat zijn hele familie de plechtigheden zal bijwonen. Of hij met Obama en de familie Bush zal meevliegen is wel nog onduidelijk. Het Witte Huis kondigde eerder al aan dat Obama naar Zuid-Afrika zal reizen. Er werd wel niet gepreciseerd of Obama de herdenkingsplechtigheid zal bijwonen, de begrafenis op 15 december, of beide.

Belga Archieffoto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER