Giants kunnen net niet stunten in Oostende

Giants kunnen net niet stunten in Oostende

Giants kunnen net niet stunten in Oostende

Print
Paul Vervaeck en zijn Port of Antwerp Giants bevonden zich vanavond in het winderige en koude Oostende. Niet voor een gezondheidswandeling maar om de landskampioen in de ogen te kijken. De thuisploeg was de nederlaag in de Lotto-Arena van half oktober nog niet vergeten en recupereerde de lang gekwetste Brent Wright. Bij de havenjongens onbrak nog steeds de revaliderende Roel Moors.

Sterke Roel verwacht na nieuwjaar terug te zijn. "Ik ben al heel de week terug aan het fietsen en begin dit weekend te lopen. Alles verloopt voorlopig volgens plan en ik hoop mijn rentrée op 5 januari tegen Aalst te kunnen maken."

De openingsminuten waren voor de Oostendse center Jared Bergren, deze week ook al indrukwekkend tegen het Italiaanse Cantu. Hij zorgde voor acht van de tien eerste punten van de kampioen. Marko Spica, alweer in snelle foutenlast, kon de Antwerpse eer nog hoog houden tot 14-10 maar de thuisploeg was onder stoom gekomen en liep weg naar een pijnlijke 28-13 na het eerste kwart.

Het Antwerpse collectief, deze week nog zo sterk tegen Dijon, kraakte in al zijn voegen en alleen Maxime de Zeeuw hield de thuisploeg van de twintiger. Een afstraffing leek in de maak bij 32-13 maar vier dolle Antwerpse minuten brachten een totale ommekeer. Het werd 34-32 en alles was terug mogelijk. Driepunters van Simons en Stewart gaven de Giants zelfs een voorsprong van 34-38. Wanneer De Zeeuw, na een technische fout van coach Gjergia, met zijn negentiende punt de 38-44 ruststand op het bord knalde werd het heel stil in de Sleuyter Arena.

Bij 42-48 kreeg coach Gjergia zijn tweede technische fout en moest de zaal verlaten. De thuisploeg leek even een vogel voor de kat maar klasbak Djordjevic heeft al voor hetere vuren gestaan en bracht zijn ploeg terug naar 52-53. Op het einde van kwart drie flikkerde er 56-64 op het scorebord.

Bij 56-66 hadden de sinjoren een tiepuntenkloof dankzij Spica en Stewart. De thuisploeg bleef met driepunters in de Antwerpse buurt.(67-73) Bergren bracht beide ploegen terug naast elkaar bij 75-75. Vanuit de tribune bleef Gjergia instructies doorgeven en Thompson bracht zijn ploeg 79-77 voor met nog twee minuten te spelen. De havenjongens poogden nog een alles of niks slotoffensief maar strandden op de lange Oostendse armen. Wat een gemiste kans op een stunt voor De Zeeuw en co.

Eindstand: 87-78
Oostende: Bergren 23, Serron 10, Thompson 18, Marnegrave 5, Petrovic 7, Wilkinson 11, Gillet 0, Salumu 0, Ponitka 6, Djordjevic 7
Port of Antwerp Giants: Driesen 0, Donkor 0, Turner 10, Spica 15, Stewart 21, Mwema 2, Simons 5, De Zeeuw 25

Ludo Hendrickx , Foto VDB