Capello: "België is een van de beste ploegen in Europa"

Capello: België is een van de beste ploegen in Europa

Capello: "België is een van de beste ploegen in Europa"

Print
Fabio Capello, bondscoach van Rusland, vindt dat zijn ploeg met België, Algerije en Zuid-Korea geen zware poule geloot heeft voor de groepsfase van het WK voetbal van volgend jaar in Brazilië. "België is momenteel een van de beste ploegen in Europa", verklaart de Italiaan toch op de websites van de Russische en de Europese Voetbalbond (UEFA) na afloop van de loting van vrijdag in Costa do Sauipe.

"Onze poule is niet zo zwaar als pakweg groepen B en G", aldus Capello. "Maar onze tegenstanders zijn interessant. De Zuid-Koreanen kennen we goed, want we speelden onlangs nog een oefeninterland tegen hen. België is volgens mij momenteel een van de beste ploegen in Europa. Algerije kennen we minder goed."

Halilhodzic: "België kan ver geraken"

De Algerijnse bondscoach Vahid Halilhodzic dicht de Rode Duivels de favorietenrol toe in groep H. "We hadden een veel moeilijkere groep kunnen loten, maar eigenlijk zijn er geen kleine of grote groepen", aldus Vahid Halilhodzic tegenover Al Jazeera. "Voor mij is België als reekshoofd duidelijk favoriet. België heeft een redelijk indrukwekkend team, dat de kwalificaties domineerde. Het heeft spelers die al jaren samenspelen. Dit elftal kan heel ver geraken", klonk het.

"Rusland ken ik goed, het wordt gecoacht door een heel grote trainer. Zuid-Korea speelt dan weer erg technisch. We reizen niet als toeristen af naar Brazilië, maar het wordt een moeilijke groepsfase".

Myung-bo: "Op het WK zijn er enkel sterke ploegen"

"De Russen kennen we goed, maar we moeten hun spel nog bestuderen", verklaart de Zuid-Koreaanse bondscoach Hong Myung-bo. "Sommigen zullen zeggen dat onze poule een van de makkelijkste is. Maar we moeten erover waken dat we niemand onderschatten. Op het WK zijn er enkel sterke ploegen. We moeten dus niet enkel op Rusland letten, maar ook op België en Algerije", besloot Myung-bo, die op het WK van 1998 in de basis stond in de groepswedstrijd tegen België (1-1).

Belga, Foto AFP

Meer sportnieuws