Schaatskampioene waagt zich op de Ijskap

Print

Schaatskampioene waagt zich op de Ijskap

Kapellen - Voor de zeventiende keer al opende donderdagavond het gemeentebestuur een tijdelijke ijspiste in de gemeente. Deze keer is bijna alles nieuw en kan er geschaatst worden onder een afkapping zonder het openluchtgevoel te verliezen.
De nieuwe uitbater Bruno Van de Meulebroecke zorgt voor een heel nieuw concept. Terwijl er vroeger naast de ijspiste één grote horecatent stond, wordt die nu aangevuld met een klein winterdorp van vier houten chalets waar de Kapelse verenigingen warme hapjes verkopen om hun kas te spijzen.

Dit jaar zijn er ook nieuwe activiteiten te beleven.
"Zo kunnen de allerkleinsten schaatsen met Rudolf het rendier, doen we elke zaterdag aan discoschaatsen, zijn er afterschool - en afterworkparty's, is er een 'start to skate' voor beginners en kunnen senioren op speciale uren de schaatsen aantrekken", zegt burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD).

"Dit jaar kunnen ook rolstoelgebruikers op het ijs en reiken we voor het eerst de Gouden Schaats uit. Daarvoor organiseren we de wedstrijd 'So you think you can skate' waarbij negenvoudig Belgisch kampioene kunstschaatsen Katrien Pauwels in de jury zetelt."

Deze nationale schaatstrots was ook donderdagavond al aanwezig om samen met haar dochters Aurélie en Charlotte en leerlingen Femke en Shana de ijspiste in te schaatsen.

www.kapellen.be, ijskap@kapellen.be

Greet Wouters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio