Timmy Simons: "We mogen geen enkele ploeg onderschatten"

Timmy Simons: We mogen geen enkele ploeg onderschatten

Timmy Simons: "We mogen geen enkele ploeg onderschatten"

Print
Club Brugge-spelers Timmy Simons en Thomas Meunier reageerden op de website van blauw-zwart opgetogen over de loting voor de groepsfase van het WK van volgend jaar in Brazilië. België werd bij de loting van vrijdag in Costa do Sauipe in groep H ondergebracht en treft Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

Simons, een van de twee (potentiële) blauw-zwarte Rode Duivels, stelt dat er geen topaffiches uit de bus kwamen. "Maar een eerste ronde is altijd gevaarlijk", waarschuwt de international. "De poulefase is misschien wel de moeilijkste fase om door te geraken. We mogen geen enkele ploeg onderschatten."

"De speelsteden zijn ideaal", vervolgt Simons. "Als je ziet welke temperaturen en vochtigheidsgraad je in sommige andere delen van Brazilië hebt... Zuid-Korea lijkt mij als tegenstander het moeilijkst om in te schatten. Als de Zuid-Koreanen hetzelfde type voetbal als Japan spelen, dan staan we voor een moeilijke opdracht. Maar sowieso moeten we geloven in onze eigen sterkte. Iedereen is 100 procent gemotiveerd om er een prachtig WK van te maken."

Thomas Meunier

Ook Meunier, die bij de Rode Duivels pas een maand geleden zijn debuut maakte tegen Colombia, is tevreden. "Iedere ploeg gaat op een WK tot het uiterste, eenvoudig zal het dus nooit zijn, maar de loting had veel slechter gekund! Zuid-Korea zal volgens mij de moeilijkste tegenstander zijn."

"Maar eerst en vooral wil ik mijn selectie verdienen", aldus de rechtsachter. "Ik heb nog een halfjaar om te bewijzen dat ik mijn plaats in de selectie verdien!"

Guillaume Gillet

Voor Anderlecht-kapitein Guillaume Gillet viel de WK-loting van de Rode Duivels goed mee. Dat meldt hij op de website van de Brusselaars. "Het is een goede loting, maar we mogen de tegenstanders niet onderschatten. Vergeet de wedstrijd tijdens het WK in 1994 tegen Saoedi-Arabië (0-1 verlies nvdr) niet. Maar als we ons werk doen, is de kwalificatie haalbaar."

Kevin Mirallas

Ook Kevin Mirallas toonde zich tevreden met de WK-loting van vrijdag in Costa do Sauipe. Dat zei hij aan de RTBF.

"Dit is een goede loting, zeker wanneer je vergelijkt met de andere groepen", gaf Mirallas toe. "Met een beetje geluk kunnen we onze twee doelen voor het WK realiseren: de eerste ronde overleven en daarna tegen enkele topploegen spelen. We zullen zeker ontgoocheld zijn als we de tweede ronde niet halen." sprak Mirallas voorzichtig ambitieus.

Toch mogen de Rode Duivels de tegenstanders niet onderschatten, tempert Mirallas: "We hebben tegen Japan ondervonden dat we moeten opletten tegen Aziatische teams en verdedigend mogen we ook Algerije zeker niet onderschatten".

"Rusland is zeker en vast onze zwaarste tegenstander, maar ons kwalificeren voor de tweede ronde is een must, daarna bekijken we het match per match. Alles is mogelijk", besloot Mirallas.

Belga, Archieffoto

MEER VOETBALNIEUWS