Decemberwinkel zet in op verjonging

Decemberwinkel zet in op verjonging

Decemberwinkel zet in op verjonging

Print
Kalmthout - Voor het vijfde jaar al kan u vanaf dit weekend kunstige cadeautjes gaan kopen in de tijdelijke Decemberwinkel, die dit jaar huist in het leegstaande café van het vroegere volkshuis aan de Kapellensteenweg.
Het concept blijft hetzelfde als andere jaren: vijftien professionele kunstenaars creëren een speciale collectie die ze tijdens de eindejaarsperiode verkopen tegen een democratische prijs in een leegstaand pand. Desondanks zijn er ook weer heel wat nieuwigheden. Zo werken er nu vele jonge professionele kunstenaars mee.

"We willen meer en meer jongeren de kans geven om hun creaties aan het grote publiek te tonen. Daarnaast nodigden we bewust ook enkele oudere en meer ervaren kunstenaars. Zij weten al hoe de opbouw verloopt en adviseren de jongeren om op tijd aan hun collectie te beginnen werken", vertelt organisatrice Marleen Vansteenvoort.

"Vorig jaar kregen we de opmerking dat we niet vaak open waren, daarom zijn we nu drie weekenden en twee weken open, behalve op dinsdag. Een ander nieuwtje is dat een van onze kunstenaars lp's gemaakt heeft met foto's en een voorstelling van elke kunstenaar. Zo kunnen kopers zien wie hun cadeautje ontwierp. Tot slot bouwden we ook een klein café waarvan de opbrengst naar een meisjesinternaat in Burkina Faso gaat. Ook een percentage van enkele kunstobjecten gaat daar naartoe."

De vijftien kunstenaars toverden de voorbije week het leegstaande café om tot een gezellige winkel. Die winkel is open van zaterdag 7 tot en met zondag 22 december.

www.decemberwinkel.be

Greet Wouters
Foto WF
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio