Steven Martens: "Logistiek is onze loting erg interessant"

Steven Martens: Logistiek is onze loting erg interessant

Steven Martens: "Logistiek is onze loting erg interessant"

Print
Steven Martens, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), vindt na de loting voor de eindfase van het WK 2014, vrijdag in het Braziliaanse Costa do Sauipe, dat België logistiek gezien goed geloot heeft. De Rode Duivels nemen het in groep H op tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

"Zodra we wisten dat we in groep H zaten, wisten we dat de loting vanuit logistiek oogpunt heel interessant zou zijn", aldus Martens in het Canvas-programma Extra Time. "Het basiskamp en de camping voor supporters komen hoogstwaarschijnlijk in Rio. Dat is ideaal gelegen om alle duels te kunnen bekijken. Vanaf morgen of overmorgen gaat de kaartenverkoop van start. Morgen leggen we de uitvalsbasis voor de spelers boven Sao Paulo definitief vast."

Everton-spits Romelu Lukaku stelde in Extra Time dat de loting sportief gunstig was uitgevallen voor de Rode Duivels. "Het is een goede loting. Het is een must om de tweede ronde te halen, gezien de kwaliteiten die wij hebben. Hopelijk halen we negen op negen, zodat we vol vertrouwen aan de tweede ronde kunnen beginnen. Als we de groepsronde goed afsluiten, dan zijn de vooruitzichten mooi. Gelukkig zal het niet te warm zijn bij onze wedstrijden. Ook voor de recuperatie is dat belangrijk."

François De Keersmaecker: "Loting is schot in de roos"

Bondsvoorzitter François De Keersmaecker toonde zich tevreden met de loting voor de groepsfase van het WK van volgend jaar in Brazilië. Dat verklaarde hij aan Sporza. De Rode Duivels werden bij de loting van vrijdag in Costa do Sauipe in groep H ondergebracht en treffen er Algerije, Rusland en Zuid-Korea.

"We hadden op voorhand gezegd dat vooral de locatie belangrijk zou zijn en op dat vlak is groep H een schot in de roos", reageerde de bondspreses. "We hoeven geen verre verplaatsingen te maken en wanneer het op het weer aankomt zijn dit de beste speelsteden", klonk het bij De Keersmaecker. "We kunnen ons basiskamp in Sao Paulo vastleggen en voor de fans is dit een scenario ideaal. Zij krijgen een camping in Rio de Janeiro".

"Elke wedstrijd moet gespeeld worden en ik wil onze tegenstanders niet onderschatten, maar als ik de andere groepen zie zijn er slechtere scenario's", vond de bondsvoorzitter. "Er moet iemand van onze delegatie een konijnenpoot op zak hebben gehad. Ik keer als een gelukkige man terug naar België."

Belga, Archieffoto

Meer voetbalnieuws