Geen tram in Bornem, Willebroek blij met tracé

Print
Willebroek - De Vlaams regering heeft het tramtracé Brussel-Willebroek van het Brabantnet vastgelegd. Het actiecomité geen tram in mijn tuin is blij. Bornem zal nog even moeten wachten, die verbinding is niet geschrapt maar ook niet prioritair.
Op voorstel van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits keurde de Vlaamse regering drie tramtracés van het Brabantnet goed, die prioritair worden uitgewerkt. Het gaat om de trajecten Brussel?Zaventem Luchthaven, Jette?Zaventem Luchthaven en Brussel-Willebroek. De Vlaamse Regering keurde het tracé ten westen van de A12 tot Londerzeel goed. Van daar wordt Willebroek bereikt via de oostkant van de A12. Dit betekent dat de tramlijn in Willebroek tussen de A12 en het Fort van Breendonk ligt en niet meer achter de ruim 200 tuinen van de woonwijk rijdt.

Het actiecomité Geen Tram In Mijn Tuin is zeer tevreden met deze beslissing.
"Het gezond verstand heeft gezegevierd. Het actiecomité zal als waakhond blijven optreden tot het project effectief gerealiseerd is", zegt een van de actievoerders Peter Van Bockland.

Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) van Willebroek is eveneens opgetogen over het resultaat. "Het is voor Willebroek een extra troef om op deze manier een verbeterde mobiliteit te krijgen en mogelijk nieuwe inwoners die in Brussel werken aan te trekken. We hebben nog vele honderden kavels in de aanbieding.
Ik denk daarbij alleen nog maar aan de site Denaeyer".

Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio