"Hoop dat algemeen belang het uiteindelijk zal halen"

Hoop dat algemeen belang het uiteindelijk zal halen

"Hoop dat algemeen belang het uiteindelijk zal halen"

Print
Antwerps havenschepen en voorzitter van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Marc Van Peel (CD&V) reageert vrijdag teleurgesteld op de beslissing van de Raad van State om het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) voor het Antwerpse havengebied gedeeltelijk te schorsen. Van Peel zegt zich nog niet te kunnen uitspreken over wat nu op korte termijn wel en niet te realiseren blijft, maar dat de havenuitbreiding vertraging zal oplopen, is volgens hem wel al duidelijk.

"We moeten het arrest nog in detail bekijken om in te schatten wat de precieze juridische impact zal zijn", zegt Van Peel in een eerste reactie aan Belga. "Maar de havenuitbreiding zal vertraging oplopen en dat vind ik natuurlijk niet prettig. Ik neem echter aan dat de Vlaamse regering de gepaste oplossingen zal vinden voor de problemen die de Raad van State aanhaalt, dat is tenslotte haar bevoegdheid."

Op langere termijn zegt Van Peel in ieder geval te blijven geloven in de geplande havenuitbreiding. "Het plan kadert in een lange reeks van havenuitbreidingen sinds de Tweede Wereldoorlog, die telkens achteraf hun nut hebben bewezen. Er was echter ook telkens sprake van de nodige discussie en zelfs juridische veldslagen", stelt hij. "Toch heeft het algemeen belang het uiteindelijk altijd gehaald, ik hoop dus dat dat nu opnieuw het geval zal zijn."

Archieffoto Wim Hendrix
BELGA

Nu in het nieuws