Marc Wilmots: "Dit is een goede loting"

Marc Wilmots: Dit is een goede loting

Marc Wilmots: "Dit is een goede loting"

Print
Marc Wilmots is tevreden over de loting voor de eindfase van het WK voetbal 2014, vrijdag in het Braziliaanse Costa do Sauipe. De Rode Duivels nemen het in groep H op tegen Algerije, Rusland en Zuid-Korea. "Dit is zeker een goede loting", zo verklaarde de bondscoach in het Canvas-programma 'Extra Time'. "Ik ben op mijn wenken bediend, ik wou een loting met niet te veel verplaatsingen en met een gunstig klimaat", aldus Wilmots. "Onze uitvalsbasis boven Sao Paulo zullen we morgen meteen vastleggen."

Wij zijn op zoek naar landgenoten in Rusland en Zuid-Korea. Bent of kent u zo iemand? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker uw contactgegevens niet te vermelden.


"Zuid-Korea en Algerije kennen we niet goed. Onze eerste match spelen we 's middags tegen Algerije in Belo Horizonte. Daar zal het naar verwachting gelukkig maar 22 à 23 graden zijn. Zuid-Korea is te vergelijken met Japan, al is dat land misschien een niveau hoger. Het patriottisme is enorm in dergelijke landen, ze spelen snel, technisch en ze blijven lopen."

"Rusland heeft een heel goede ploeg, maar zonder wereldspelers zoals Ronaldo bij Portugal. Collectief zijn de Russen heel sterk. We moeten top zijn, en dan hebben we een grote kans. Er wachten ons drie finales. Elke wedstrijd moeten we aanvatten als een bekerfinale."

"Pas op 17 juni spelen we onze eerste wedstrijd. Dat is voor mij een van de grootste problemen. Sommige spelers zullen vier weken hebben zonder competitie. Dat is zeer lang. Iedere speler moet topfit zijn, dus dat moeten we goed plannen."

Aanvoerder Vincent Kompany liet op Twitter al verstaan dat de tweede ronde een must is. "Hij heeft gelijk. Ambitie maakt niemand dood", besloot de bondscoach vastberaden.

Belga, Foto AFP

MEER VOETBALNIEUWS