IBM neemt Dexia IT-dochter ADTS over

IBM neemt Dexia IT-dochter ADTS over

IBM neemt Dexia IT-dochter ADTS over

Print
Restbank Dexia heeft een akkoord bereikt over het afstoten van informaticadochter Associated Dexia Technology Services (ADTS) aan het Amerikaanse informaticaconcern IBM. Dat melden beide ondernemingen vrijdag in een gezamenlijk persbericht.

Financiële details worden niet vrijgegeven, behalve dan dat de nieuwe IBM-onderneming, die de naam Innovative Solutions for Finance (ISFF) krijgt, contracten afgesloten heeft voor een waarde van 1,3 miljard dollar, voor een periode van zeven jaar. IBM behoudt de structuur van de ondernemingen, voor het zowat 500-koppige personeel zouden er geen gevolgen zijn.

IT voor banken

ADTS werd opgericht in 2006 om ICT-infrastructuurdiensten te leveren aan financiële instellingen die vroeger deel uitmaakten van de Dexia Groep, waaronder Belfius Bank, Belfius Verzekeringen, Banque Internationale à Luxembourg en Dexia Asset Management. De overeenkomst moet ervoor zorgen dat Dexia en de ISFF-klanten die vroeger tot de Dexia Groep behoorden, onderscheidend van elkaar kunnen zijn en hun bedrijfs- en ICT-investeringsstrategie kunnen voortzetten.

ADTS telt een 500-tal werknemers, van wie zowat 350 in België, en realiseerde vorig jaar een omzet van ongeveer 200 miljoen euro.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws