Armstrong: "Heb geen contact meer met Eddy Merckx"

Armstrong: Heb geen contact meer met Eddy Merckx

Armstrong: "Heb geen contact meer met Eddy Merckx"

Print
Ooit waren ze goede vrienden, maar anno 2013 hebben Lance Armstrong en Eddy Merckx geen contact meer. In een gesprek met Gazzetta dello Sport zegt Armstrong dat velen de banden met hem hebben doorgeknipt sinds zijn publieke dopingbiecht.

"Ik ben gedumpt door Nike en Trek en hoorde niets meer van (voormalig Motorola-baas en huidig BMC-manager) Jim Ochowicz of Eddy Merckx. Ik kan begrijpen dat er bepaalde belangen spelen, maar ik hoop sommige relaties toch te kunnen heropbouwen."

Met zijn gewezen ploegleider en rechterhand Johan Bruyneel en zijn jarenlange ploegmaat George Hincapie heeft Armstrong naar eigen zeggen wel nog contact.

De gevallen Tour-held, die een levenslange schorsing uitzit, vertelt verder dat hij het helemaal gehad heeft met de fiets. "Fietsen? Daar doe ik niet meer aan mee. Het voorbije jaar heb ik bijna geen fiets meer aangeraakt. Ik fiets alleen met vrienden."

Donkere gedachten

Om fit te blijven, jogt Armstrong en speelt hij golf. "Golf helpt mij veel. Ik neem mijn stokken overal mee. Lopen doe ik om de donkere gedachten uit mijn hoofd te bannen, maar er is niets beter dan golf spelen."

Armstrong herhaalt in het gesprek nog een keer dat hij vindt "veel te streng te zijn gestraft", hekelt de hypocrisie in het wielrennen en herbevestigt dat hij bij zijn comeback in 2009 en 2010 zuiver reed. "Ik heb al te veel leugens verteld en kan het tegenover mezelf niet meer maken er nog meer te vertellen."

Foto: Lance Armstrong (links) en Eddy Merckx tijdens de Tour van 2010

Foto Photo News

Meer sportnieuws