Bossaballvoorzitter: “Tijd voor revanche op Brazilië”

Bossaballvoorzitter: “Tijd voor revanche op Brazilië”

Bossaballvoorzitter: “Tijd voor revanche op Brazilië”

Print
Mortsel -

In de sporthal van het Atheneum van Mortsel heeft het nationale bossaball-team de laatste voorbereidingtraining achter de rug. Volgende week reist de ploeg af naar het WK in Bonaire.

Bossaball is een soort samensmelting van volleybal, voetbal en turnen waarbij de wedstrijden worden gespeeld op een groot opblaasbaar kussen, inclusief met ingebouwde trampoline op elke speelhelft.
En Mortsel lijkt daarbij voor het nationale bossaball-wereldje meer en meer dé bakermat te worden.

Afgelopen zomer zag in Mortsel een nieuwe club het levenslicht en deze week nog kwam de nationale selectie er samen om de laatste lijn in te zetten richting het WK. Dat vindt na Turkije in 2009 pas voor de tweede keer plaats. Plaats van afspraak deze keer is het Caraïbische eiland Bonaire op de Nederlandse Antillen. “We zijn huidig vice-wereldkampioen”, vertelt kapitein Sven Leemans die samen met voorzitter Bart Carmen aan de wieg stond van Bossaball Club Mortsel. “We verloren de vorige finale tegen Brazilië. En dat pikte toch een beetje. Wij lanceerden bossaball in de wereld vanuit Vlaanderen. Het ontstond zelfs in Antwerpen. En we leerden het ook aan de Brazilianen. In principe verloren we dus van onze leerlingen. Hoog tijd nu voor revanche. Al moeten we ook oppassen voor Nederland. Zij doen het heel goed en groeiden enorm de afgelopen jaren. Daar zie je pas aan hoe professioneel ze in Nederland zo’n dingen aanpakken. In onze laatste oefeninterland verloren we zelfs van hen.”

Het WK loopt van 13 tot en met 15 december.

Seppe SLAETS

Foto Patrick DEROO

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio