John McEnroe: "Schaf het dubbelspel af"

John McEnroe: Schaf het dubbelspel af

John McEnroe: "Schaf het dubbelspel af"

Print
John McEnroe zit nooit verlegen om een controversiële uitspraak. Donderdag was het opnieuw zo ver. Op een exhibitietoernooi voor veteranen in Londen pleitte het enfant terrible van het tennis ervoor het dubbelspel af te schaffen.

"Dubbels, het is mij een raadsel waarom ze nog steeds worden gespeeld", vertelde de intussen 54-jarige Amerikaan aan de verzamelde media. "Ik zeg het niet graag maar de meeste jongens die aantreden in het dubbel, zijn gewoon niet snel genoeg om aan de bak te komen in het enkel. Soms hoor je iemand zeggen wat voor een fantastisch dubbelduo ze vormen. Daarvan tuiten mijn oren."

Kritiek op Bryan-broers

McEnroe, die overigens tien van zijn zeventien grandslamtitels haalde in het dubbel, heeft dan ook geen hoge pet op van de broers Bryan. De Amerikaanse tweeling domineert al jaren het dubbelspel. "Zouden de broers het hebben gemaakt in het enkel? Neen. Waarom denk je dat ze actief zijn in het dubbel? Maar ik heb ze persoonlijk wel graag en samen proberen ze het dubbel te laten overleven."

McEnroe stelt voor het prijzengeld in het dubbelspel te halveren. "Geef dat aan de jongens die tussen plaatsen 200 en 1.000 staan. Het tennis zou er de vruchten van plukken. Ik weet echt niet wat op dit moment de meerwaarde van het dubbel is."

Belga, archieffoto

MEEST RECENT