Sporthal Uitgedekt Schor gerenoveerd

Sporthal Uitgedekt Schor gerenoveerd

Sporthal Uitgedekt Schor gerenoveerd

Print
Rumst -

Sporthal Uitgedekt Schoor in de Europalaan in Terhagen (Rumst) werd aan de binnenkant grondig vernieuwd. Naast brandbeveiliging, riolering, tribunes, kleedkamers en sanitair kreeg ook de aanpalende cafetaria een opfrisbeurt. Het gemeentebestuur gaf ruim drie jaar geleden het renovatiedossier van zijn sporthal door aan het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) om de stilaan verouderde infrastructuur te vernieuwen.


"Het gebouw werd in 1978 gebouwd en vertoonde verscheidene mankementen", zegt AGB-voorzitter schepen Eddy Huyghe (CD&V). "Verder was het sanitair tot op de draad versleten en was er een groot gebrek aan berging. Met de hulp van een architect hebben we beslist de tribune op tweeenhalve meter hoogte te plaatsen, waardoor we daaronder veel plaats creëerden voor extra berging in vakken. Ook de inkomhal werd aangepakt en het sanitair is volledig vernieuwd. We lieten verder ook een dubbele riolering aanbrengen. Erg belangrijk was ook de vernieuwing van de brandbeveiliging. Het enige wat nog moet gebeuren is de afwerking van het buitenwerk."

Ondertussen liet ook brouwerij Maes de aanpalende cafetaria door haar uitbater herinrichten. Ramen, keuken, berging en het overdekte terras en de fietsenstalling werden vernieuwd of aangebouwd. Jef Wijckman
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio