"WK-mascotte" geboren in Antwerpse Zoo

Print

WK-mascotte geboren in Antwerpse Zoo

In de Zoo van Antwerpen is dit jaar voor het eerst een kogelgordeldier geboren. De geboorte dateert al van 30 juni, maar het diertje werd volgens de Zoo de voorbije maanden afgeschermd om voldoende aan te sterken.

Vanaf vrijdag valt het door het publiek te bewonderen. Dat is allicht niet toevallig, want het kogelgordeldier is de mascotte van het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Brazilië, waarvan vrijdagmiddag de loting plaatsvindt.

"Nu onze Rode Duivels volop Braziliaanse plannen maken, blijven wij in de Zoo niet achter", klinkt het vrijdag in een persbericht. "De mascotte Fuleco van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië is een kogelgordeldier en ook onze kogelgordeldieren hebben gescoord."

Het diertje, een vrouwtje, is het jong van vader Pedro en moeder Isabella, die vorig jaar aan elkaar gekoppeld werden in Nocturama, het nachtdierenverblijf van de dierentuin. Moeder en kind verbleven de voorbije maanden in een nestbox achter de schermen, zodat de baby onbelemmerd al wat kon opgroeien.

Naam

Het grote publiek kan vanaf vrijdag niet alleen het diertje gaan bewonderen, het kan ook helpen een naam te kiezen. Op de website van de Zoo kan je stemmen voor je favoriet uit een lijstje van vijf Zuid-Amerikaanse namen: Oribella, Orfea, Olivia, Oona en Oriana.

Dat het kogelgordeldier de mascotte voor het WK voetbal is, heeft het onder meer te danken aan het feit dat het dier zich bij gevaar oprolt tot een bolletje. De soort kan bovendien wat extra aandacht gebruiken, want wordt in zijn voortbestaan bedreigd door jacht en habitatverlies.

Belga

Foto Zoo, AFP

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio