Maanrock keert volgende zomer terug

Maanrock keert volgende zomer terug

Maanrock keert volgende zomer terug

Print
Mechelen - Het gratis stadsfestival Maanrock keert volgende zomer terug. Dat staat in de krijtlijnen voor de nieuwe zomer die mmMechelen Feest heeft uitgetekend op basis van de resultaten van de 'Wa Paozde?'-babbelbox.

Die krijtlijnen worden nu gepresenteerd aan sponsors, medewerkers en diverse stedelijke raden, als laatste fase van het participatietraject. Onder meer de jeugdraad, de gemeenteraadscommissie cultuur en de vrijwilligers van de vzw zullen zich nog kunnen uitspreken over de plannen.

De ambities in het voorstel liggen hoog. In de begroting en de meerjarenplanning zijn de nodige middelen voorzien om van de zomer één groot feest te maken. "De Mechelse festivalzomer moet uitgroeien tot een uniek geheel, wat je nergens anders vindt. De zomer sterk beginnen met Dijlefeesten en Ottertrotter, en ijzersterk eindigen met Vispop en het vernieuwde Maanrock, dat is het idee", aldus Kristof Calvo (Groen), voorzitter van mmMechelen Feest. "Maanrock nieuwe stijl wordt een echt stadsfestival, waarbij we zoveel mogelijk mensen willen betrekken. Het festival moet iets vertellen over onze stad, het beste van Mechelen aan iedereen tonen".

Na een jaartje overslaan keert Maanrock dus terug. En het blijft gratis. "Van een muziekfestival evolueert het naar een totaalgebeuren in de binnenstad, de ideale afsluiter van de zomer. Enkele muzikale headliners zorgen zaterdag en zondag op de Grote Markt voor de nodige ambiance en uitstraling", weet Calvo. "De IJzerenleen kan een heuse festivalstraat worden, dé vernieuwing ten opzichte van vroeger. Andere pleinen kunnen hiervan dan profiteren. Hiervoor zou een kader worden uitgewerkt voor geïnteresseerde organisatoren, net als voor micro-initiatieven in de hele binnenstad door cafés, handelaars, verenigingen,..."

NIGE, SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio