1 op 2 treinen rijdt op tijd tijdens spits

1 op 2 treinen rijdt op tijd tijdens spits

1 op 2 treinen rijdt op tijd tijdens spits

Print
De stiptheid van de treinen is nog slechter dan gedacht. Wie 's ochtends met de trein naar Brussel gaat, komt gemiddeld drie keer per week te laat aan op zijn werk. Wie terug naar huis keert, loopt de helft van de keren vertraging op. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard op basis van cijfers van belate.be, een website die de reële aankomst- en vertrekcijfers van alle treinen in ons land bijhoudt.

Het officiële stiptheidscijfer van netbeheerder Infrabel bedroeg in oktober 80 procent. Volgens de cijfers van belate.be komt tijdens de ochtendspits echter maar 42 procent van de treinen uit de grote Vlaamse steden met minder dan vijf minuten vertraging in Brussel aan. Tijdens de terugreis arriveren de treinen maar in 51 procent van de gevallen op tijd in de Vlaamse stations.

"Het zijn de officiële cijfers van Railtime en dus van de spoorwegen zelf. Ze weten heel goed dat het in Brussel niet goed is", zegt Christophe Echement uit Overijse, die de site lanceerde. De vertraagde treinen kwamen 's ochtends gemiddeld 10 minuten en 's avonds gemiddeld 11,5 minuten te laat aan. Vooral uit Gent is het slecht gesteld met de stiptheid.

Belga, Archieffoto PN

.

Nu in het nieuws