"Maar" 114 ontslagen bij Randstad

Maar 114 ontslagen bij Randstad

"Maar" 114 ontslagen bij Randstad

Print
Bij de HR-groep Randstad in België is een akkoord bereikt over een sociaal plan voor de herstructurering die in juni werd aangekondigd. "Maximaal 114 medewerkers zullen de groep moeten verlaten in het kader van het collectief ontslag", zo deelt de directie vrijdag mee. In juni was er een verlies van mogelijk 165 banen aangekondigd.

"Het getal 114 is het aantal mensen dat de groep moet verlaten", bevestigt Robert Veekman. "Er volgt nu een rondvraag voor vrijwillig vertrek. Nadien wordt het aantal ontslagen bepaald."

Management en ondersteunende functies

"De doelstelling van de herstructurering was te komen tot een lichtere managementstructuur en een geïntegreerd en slanker servicecenter. Deze doelstelling is met dit akkoord bereikt", stelt de directie in een persbericht. De getroffen medewerkers zullen nog dit jaar de groep verlaten en kunnen rekenen op omvangrijke ondersteuning in de zoektocht naar nieuw werk, luidt het nog.

Woordvoerder Jan Denys preciseert dat de mensen nog voor de kerstvakantie zullen weten waar ze aan toe zijn.

Het banenverlies vindt alleen plaats op managementniveau en in ondersteunende diensten. De Randstad groep verwacht een herstructureringskost van ongeveer 24 miljoen euro. De reorganisatie moet een jaarlijkse besparing opleveren van zowat 16 miljoen euro.

Bij Randstad groep in België (Randstad België, Tempo-Team en D-Brigde) werken ruim 1.900 mensen.

Belga, Archieffoto PN