Wilmots: "Tegen Brazilië zou mooi zijn"

Print

Wilmots: Tegen Brazilië zou mooi zijn

FIFA hield woensdagavond een generale repetitie voor de WK-loting van vanavond. De Rode Duivels belandden toen in een groep met Bosnië-Herzegovina, Algerije en Mexico. Daar wil Marc Wilmots straks vast voor tekenen als Zinédine Zidane en co de 32 deelnemende landen in acht groepen zullen indelen.

Volg de loting voor het WK 2014 vanaf 17 uur live via deze site!

Wij zijn vooral benieuwd welk land de Belgen uit pot 4 zullen loten. Griekenland en Bosnië-Herzegovina lijken de zwakke(re) broertjes. Tegen Nederland, Frankrijk en Engeland speelde Wilmots eerder al vriendschappelijk. Heeft hij een voorkeur?

"Ja, die heb ik, maar ik ga je die nu niet verklappen", lacht de bondscoach. Wat hij wel vertelt: Wilmots wil nog een keer tegen Brazilië spelen. Tijdens het laatste WK van de Belgen in 2002 scoorde hij nog tegen Brazilië.

"De FIFA heeft me deze week geïnterviewd en ze toonden me op een tablet het afgekeurde doelpunt dat ik tegen de Brazilianen maakte. Scolari heeft me toen zes maanden later nog opgebeld voor een galamatch met een wereldselectie. Mijn knieën waren kapot, maar ik heb het toch gedaan. Scolari vertelde me opnieuw dat de match tegen de Belgen hun moeilijkste was van heel het tornooi (Brazilië werd uiteindelijk wereldkampioen, red.). Ik ben niet gefrustreerd door die afgekeurde goal, die pagina is omgedraaid. Dat ik hier nu twaalf jaar later in Brazilië als bondscoach sta, doet me wel iets. Ik wil het dus nog wel een keer opnemen tegen Scolari. Maar liefst zo laat mogelijk in het tornooi."

Lees meer in uw vrijdagkrant

Test uw voetbalkennis in onze WK-quiz

KRLI

Meer voetbalnieuws