Staking in distributiecentrum van Decathlon

Staking in distributiecentrum van Decathlon

Staking in distributiecentrum van Decathlon

Print
Willebroek - Werknemers van het distributiecentrum van sportwinkelketen Decathlon in Willebroek hebben vrijdag het werk neergelegd. Geen enkele vrachtwagen kan het depot in- of uitrijden. Dat werd vrijdag vernomen van Benny Willems van de socialistische bediendebond BBTK. Mogelijk volgen er ook acties in Decathlon-winkels.

In het distributiecentrum in Willebroek werken volgens Willems ongeveer 150 mensen. Vanuit het depot worden winkels beleverd in de Benelux en bijvoorbeeld ook Polen, klinkt het.

De bonden klagen het mank lopend sociaal overleg bij de keten aan. "Het gaat over functieclassificatie, over uurroosters die te laat en verkeerd worden meegedeeld, over verlofaanvragen, over sociaal overleg", aldus de BBTK'er. Het probleem sleept al een tijd aan en er was al een verzoeningspoging, "maar we raken er niet uit".

Willems sluit niet uit dat in de komende uren en dagen ook acties volgen in Decathlon-winkels. Hij benadrukt wel dat de bonden "hopen om zo snel mogelijk het overleg opnieuw te kunnen opstarten".

Volgens de vakbondsman werken er bij Decathlon in België ongeveer 2.000 mensen. De keten heeft volgens zijn website een vijftiental winkels in het land.

Belga

Archiefbeeld

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio