Surfers kunnen burgemeestertje spelen

Surfers kunnen burgemeestertje spelen

Surfers kunnen burgemeestertje spelen

Print
Heist-op-den-Berg - De makers van de satirische website Spit in de Kern hebben een ludiek spel ontworpen waarbij iedereen burgemeester kan spelen en de financiële uitdagingen kan aangaan.
In zowat alle Vlaamse gemeenten zijn de nijpende financiële problemen bezorgdheid nummer één. Zo ook in Heist-op-den-Berg, waar de ene maatregel na de andere wordt genomen om de kas te spijzen of minder uit te geven. Eerder deze week werd nog aangekondigd dat de belastingen fors zouden stijgen.

Dat is natuurlijk spek voor de bek voor de makers van Spit in de Kern, de satirische website met een reeks anonieme medewerkers die op het systeem van Heist Leeft draait. Ze boksten een simpel spelletje in mekaar waarbij de spelers in de huid van burgemeester Luc Vleugels (CD&V) kunnen kruipen. Het figuurtje moet razendsnel over het scherm bewogen worden met behulp van de pijltjestoetsen. Dat is geen sinecure, want tegelijk vliegen tal van politieke hoofdrolspelers over het scherm.

Als de burgemeester in aanraking komt met één van hen, dan verschijnt op het scherm het al dan niet positieve gevolg voor de gemeentekas. Zo kost een botsing met sportschepen Nand Blauwens veel punten, voor de bouw van een nieuw zwembad. Botsen tegen een vuilbak levert dan weer extra punten op omdat de diftartarieven verhoogd zijn, net als een botsing met Dirk Van Noten, die de tarieven van het OCMW verhoogde. Botsen tegen gemeenteraadslid Charlotte Reypens kost dan weer geld, want ze heeft een eigen stoel in de gemeenteraad nodig.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio