Mechelse vindt batterij in diepvriesmaaltijd

Mechelse vindt batterij in diepvriesmaaltijd

Mechelse vindt batterij in diepvriesmaaltijd

Print
Mechelen - De Mechelse Ginny Joseph (50) kreeg woensdag een onaangename verrassing voorgeschoteld in een kant-en-klare maaltijd die ze gekocht had in de vestiging van supermarktketen Aldi in Nekkerspoel. In het bakje waterzooi van kip trof ze een plat, rond batterijtje aan. Het bedrijf dat de maaltijden produceert zit erg verveeld met de zaak.
"Dit had nefaste gevolgen kunnen hebben. Zo'n batterij kan de microgolfoven laten ontploffen", meent Joseph. "Al een geluk ben ik er nog goed vanaf gekomen. Ik ben met de batterij naar het Aldifiliaal gestapt en heb er mijn beklag gedaan. De manager heeft me meteen mijn geld teruggegeven. Dat waardeer ik, maar hier kan ik het toch echt niet bij laten? Dit krijgt nog een staartje."

Bij het West-Vlaamse bedrijf dat de diepvriesmaaltijden produceert, heerste vooral ongeloof. "Dit is de eerste keer dat we en dergelijke klacht te horen krijgen", vertelt de zaakvoerder die verder anoniem wenst te blijven. "Het lijkt ons ook bijzonder sterk dat zoiets zou kunnen gebeuren. Vooraleer de maaltijden verpakt en verstuurd worden naar de supermarkten passeren ze namelijk allemaal door een metaaldetector. Wij produceren 12 miljoen maaltijden per jaar en dat al 30 jaar lang. Qua voedselveiligheid voldoen we aan alle regels en dat wordt ook gecontroleerd door de overheid."

NIGE, SVH

Foto DV

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio