Twee slachtoffers A19 nog in levensgevaar

Twee dagen na de drievoudige kettingbotsing op de A19 in Zonnebeke is de toestand van twee slachtoffers nog steeds kritiek. Dat werd donderdag in het Crisiscentrum van provinciegouverneur Carl Decaluwé bevestigd.

drombouts

"Vijf mensen liggen nog steeds op de afdeling intensieve zorgen", klinkt het in het Crisiscentrum. "Van twee personen is de toestand kritiek. In vergelijking met donderdag is er dat spijtig genoeg één meer", klinkt het. Daarnaast herstellen nog tien mensen van hun verwondingen op een gewone kamer.

Sofie D. uit Roeselare gaat een zwarte mars en benefiet organiseren om de slachtoffers een hart onder de riem te steken. Ze vindt het niet kunnen dat de betrokkenen een boete riskeren voor onverantwoord rijgedrag en waarschijnlijk ook zullen moeten opdraaien voor de helft van de herstellingskosten. In augustus organiseerde de vrouw ook al een witte mars voor Tibeau Vanhauwaert, de kleuter die op 8 maart door zijn moeder om het leven werd gebracht. De witte mars lokte een honderdtal mensen naar Roeselare.

Dinsdagochend gebeurden op de A19 drie zware kettingbotsingen: twee in de richting van Kortrijk en één in de richting van Ieper. De ravage was enorm. Ruim 130 voertuigen waren bij de ongevallen betrokken. Het merendeel werd herleid tot schroot. Eén persoon liet bij de driedubbele kettingbotsing het leven. Tientallen anderen raakten gewond.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio