Meisje (18) gegrepen door trein tijdens fotoshoot

Meisje (18) gegrepen door trein tijdens fotoshoot

Meisje (18) gegrepen door trein tijdens fotoshoot

Print
Deurne - Een 18-jarig meisje werd woensdagavond gegrepen door een trein en is om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde aan een goederenspoorlijn achter de luchthaven van Deurne tijdens een fotoshoot.

De plaats van het ongeval is een sluipweg naar de Militaire Baan naast de luchthaven. Volgens spoorwegbeheerder Infrabel gaat het om een privaat spoorwegdomein.

Bij het ongeval waren twee meisjes van 18 betrokken. Ze waren met een camera en statief een fotoshoot aan het houden. Het meisje dat de camera hanteerde stond te dicht bij de spoorlijn en werd gegrepen door de goederentrein. Volgens het parket is er geen enkele aanwijzing dat er kwaad opzet in het spel is. Het tweede meisje kon nog niet ondervraagd worden, ze verkeert in shock.

“Omstreeks 19.09u werden onze diensten gealarmeerd”, aldus de politie. “Er was een fotoshoot bezig. Eén meisje stond vlak bij de spoorweg en werd gegrepen door een trein. Ze werd weggekatapulteerd en overleed ter plaatse. De spoorwegpolitie heeft de nodige vaststellingen gedaan. De mensen die bij de fotoshoot aanwezig waren, kregen bijstand van slachtofferhulp.”

Het treinverkeer voor de reizigers ondervond geen hinder omdat de spoorlijn naast de luchthaven uitsluitend wordt gebruikt voor vrachtvervoer. De treinbestuurder had het ongeval niet opgemerkt en reed door. De trein werd in Turnhout tegenhouden en pas daar vernam de bestuurder wat er was gebeurd. Het goederenverkeer op de lijn werd een tijdje stilgelegd, maar om 20.15u al terug vrijgegeven. De spoorwegpolitie onderzoekt de omstandigheden van het ongeval.

AK
Archiefbeeld

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio