"Vrouw Wesphael lag halfnaakt in slaapkamer"

Bernard Wesphael, die beschuldigd wordt van de moord op zijn vrouw Véronique Pirotton, had een "open schaafwonde" aan de linkerpols en bewoog zich "onwennig" heen en weer in de slaapkamer van het hotel in Oostende. Dat stelde de politie vast vlak voor zijn arrestatie, zo blijkt uit het cassatiearrest in de zaak. Het slachtoffer werd "halfnaakt en met de schaamstreek volledig bloot" aangetroffen, stelt het Hof van Cassatie.

tmas

Het cassatieberoep dat Waals parlementslid Wesphael had ingesteld tegen de beslissing van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) om hem in de cel te houden, werd maandag verworpen. Wesphael zit in de cel op verdenking van moord op zijn echtgenote Véronique Pirotton, maar volgens zijn advocaten moest de man vrijgelaten worden omdat zijn parlementaire onschendbaarheid niet gerespecteerd werd.

Wesphael en zijn vrouw verbleven op 31 oktober in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo had het koppel ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging naar eigen zeggen slapen en trof zijn vrouw later dood aan in de badkamer, waar ze volgens hem zelfmoord had gepleegd.

Het Brugse parket meent echter dat de politicus zijn vrouw heeft omgebracht en liet hem aanhouden. Zowel de Brugse raadkamer als de Gentse KI bevestigden die aanhouding, ondanks de argumentatie van Wesphaels advocaten dat de parlementaire onschendbaarheid van hun cliënt niet gerespecteerd werd.

Belga, Foto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio