Jongen die overleed in binnenspeeltuin wordt zaterdag begraven

In het Antwerpse Borsbeek wordt zaterdagochtend de tienjarige Robbe begraven, het jongetje dat vorige week in een binnenspeeltuin in Ekeren in elkaar zakte en overleed. De plechtigheid vindt om 10.00 uur plaats in de Sint-Jakobskerk. De lijkkoets zal zaterdag refereren naar en symbool staan voor Robbes liefde voor paarden en zijn droom om ooit dierenarts te worden.

dvansant

In een mededeling aan de pers vragen begrafenisondernemers Peeraers-Dexters om alle gewenste communicatie met de familie via hen te voeren. Journalisten en fotografen die aanwezig willen zijn, spreken best ter plaatse een van de medewerkers van de begrafenisondernemers aan. De familie wenst bij het binnentreden van de kerk niet in beeld te worden gebracht. Na aanvang van de afscheidsplechtigheid zal er in de kerk de mogelijkheid geboden worden om enkele beelden te maken.

Robbe overleed vorige week woensdag in een binnenspeeltuin in Ekeren, waar een verjaardagsfeestje met vriendjes plaatsvond. Het parket liet voor alle zekerheid een autopsie uitvoeren, maar er bleek geen sprake te zijn van enig kwaad opzet of van onvoorzichtigheid vanwege het personeel van de speeltuin.

Foto W&FBELGA

MEER OVER Borsbeek

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio