Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stad waarschuwt voor hoog water aan kaaien

Niet alleen aan de kust wordt donderdag zwaar stormweer verwacht, ook Antwerpen houdt zich klaar voor felle regen en wind. De waterkeringspoorten in de Scheldestad gaan uit voorzorg dicht.

jatimmermans

De waterkeringspoorten worden gesloten van donderdagavond tot vrijdagavond. De hoogste waterstanden worden vrijdag omstreeks 5 uur 's morgens en 17 uur 's avonds verwacht. De stad acht de kans groot dat het water over de blauwe steen komt.

Daarom kan het parkeergedeelte op de kaaien tussen de Schelde en de waterkeringsmuur niet worden gebruikt vanaf donderdag om 18 uur tot vrijdag om 22 uur. "Automobilisten verwijderen er best zo snel mogelijk hun geparkeerde wagens", meldt de stad in een persbericht. "Wagens die niet tijdig verplaatst worden, lopen het risico getakeld te worden." De stad zal woensdagavond al starten met de verspreiding van de nodige waarschuwingen, onder meer via digitale signalisatieborden in de omgeving.

Het Antwerpse Havenbedrijf verwacht dankzij de sluissystemen geen economische impact van het hoogwater, maar stelt wel dat er van donderdag- tot vrijdagavond geen nieuwe schepen mogen aanleggen aan de Scheldekaaien. De schepen die daar nu aangemeerd liggen, mogen wel blijven.

Bekijk hier de reportage van atv:

Archiefbeeld Thomas Legrève

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Kaaien