132 voertuigen betrokken

Dinsdagnamiddag is de brandweer nog steeds bezig geknelde betrokkenen te bevrijden uit de wrakken van de drie kettingbotsingen op de A19 in Zonnebeke-Beselare. De vele hulpverleners werden vanaf de middag ondersteund door de Civiele Bescherming. Vrijwilligers delen ook water uit aan gestrande automobilisten.

fvranckx

Een team van zeven agenten van de Civiele Bescherming uit Jabbeke is aanwezig op de A19. Zij voorzien de hulpdiensten van gespecialiseerd logistiek. "Het gaat onder meer om een telecomwagen met communicatieapparatuur zoals satelliettelefoon, radio's, faxen en een signalisatiecontainer voor de wegbeveiliging", laat de Civiele Bescherming weten. Enkele vrijwilligers delen ook waterzakjes uit aan de gestrande automobilisten. In Zonnebeke-Beselare zijn in totaal goed 400 hulpverleners aanwezig.

In totaal zijn er drie kettingbotsingen gebeurd, waarbij een dodelijk slachtoffer gevallen is. Minstens vijf mensen zijn met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Tientallen andere betrokkenen liep minder zware verwondingen op. De provincie meldt dat er 132 voertuigen betrokken waren bij de kettingbotsing.

Was u betrokken bij het ongeval of kent u een getuige? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be. Gelieve ook uw telefoonnummer te vermelden.

Belga

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio