Drie Boomse teams van Volharding  op Breda Open Acrobatic Cup

Drie Boomse teams van Volharding op Breda Open Acrobatic Cup

Drie Boomse teams van Volharding op Breda Open Acrobatic Cup

Print
Boom - De turnvereniging Volharding Boom is dit weekend met drie teams afgezakt naar de tweede editie van de Breda Open Acrobatic Cup (BOAC 2013), een internationaal acrogym toernooi. Ervaring en goede resultaten waren hun deel.
Acrogym of acrobatisch turnen is een relatief nieuwe discipline in de turnsport. De oefeningen, bestaan uit een combinatie van turnen, dans, tumbling en ballet. De uitvoering wordt begeleid door ritmische muziek en bezorgt de toeschouwers een leuk spektakel. Volharding nam voor 't eerst met drie teams deel, onderdeel van de 169 teams uit oa. Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Rusland.

Een van de Boomse deelnemers is Bram Röttger (15). "De sport wordt meestal in teams van twee of drie mannen of vrouwen beoefend waarbij de duo teams ook gemengd kunnen zijn.

"Ik ben zeer tevreden over onze prestaties. Samen met partner Bo (10), hebben we in onze reeks de eerste plaats en dus goud gehaald. De andere Boomse ploeg van Volharding werd tweede", legt Bram Röttger uit. Hij relativeert de prestatie en plaatst ze op een gemiddelde plaats over alle categorieën en deelnemers heen.

Naast de provinciale en Vlaamse wedstrijden volgt in het voorjaar 2014 een tweede internationaal optreden van Volharding op de 'Maia International Acro Cup' in Portugal. Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio