Buurtbewoners willen geen nieuwe gemeenteschool in Kasteellei

Buurtbewoners willen geen nieuwe gemeenteschool in Kasteellei

Buurtbewoners willen geen nieuwe gemeenteschool in Kasteellei

Print
Wijnegem - De plannen van het gemeentebestuur van Wijnegem om in de groene omgeving van de Kasteellei een nieuwe gemeenteschool op te richten, stuiten op verzet van de buurtbewoners. Ze hebben vooral veel schrik van een toenemende verkeerslast.
Een aantal inwoners van de Kasteellei vormde intussen een soort van actiegroep die de verdere evolutie van dat dossier met argusogen gaat opvolgen. Dat bleek overduidelijk tijdens een infovergadering voor de buurt waarop het gemeentebestuur zijn plannen ontvouwde en heel wat mensen van de wijk Zevenbunder hun kritiek daarop uitten. Er waren meer dan honderd aanwezigen.

Eén van de felste tegenstanders van het project is kunstschilder en -tekenaar Jan Bosschaert, die het jammer vindt dat zoveel groen wordt opgeofferd voor een allicht stijlloos complex dat niet past bij de omgeving. Wat de inwoners van de Kasteellei nog het meeste zorgen baart, is het toenemend autoverkeer dat een nieuw schoolgebouw met zich zal meebrengen.

Schepen van Onderwijs Tom Dijckmans (Durf!) antwoordde dat de Kasteellei de enige locatie is waar zo'n school kan worden ingeplant. Schepen van Mobiliteit Luc Monsieurs (Durf!) beloofde alles in het werk te stellen om een veilige schoolomgeving te creëren en schepen van Ruimtelijke Ordening Paul Van Dael (N-VA) deelde mee dat het betreffende gebied eerst via een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) moet worden omgevormd van recreatieve zone naar zone voor algemeen nut om er de school te kunnen bouwen.

JAN VORSSELMANS
Foto PDR
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio