Tommorrowland

"Tomorrowland breidt uit naar twee weekends"

De feestelijke tiende editie van het populaire festival Tomorrowland volgend jaar zal niet één, maar twee weekends in beslag nemen. Dat zegt de fractie van Vlaams Belang in de Antwerpse provincieraad, die dat naar eigen zeggen maandag van een van de organisatoren vernam in de commissie Recreatiedomeinen.

fvranckx

De nodige vergunningen zouden ook al afgeleverd zijn door de burgemeesters van Boom en Rumst. De festivalorganisatie wenste maandagavond niet te reageren.

Vrijdag kondigde Tomorrowland nog aan dat het in 2014 in zijn thuisbasis, het provinciaal recreatiedomein De Schorre, een ruim 500 meter lange kunstbrug van de hand van Arne Quinze zal presenteren om de verjaardagseditie luister bij te zetten. Volgens de Antwerpse provinciale Vlaams Belang-fractie blijft het daar echter niet bij.

"De kwestie van de brug werd ons vandaag voorgelegd, maar in de stukken lazen we plots dat er voor een lustrumeditie aan het festival de toelating zou gegeven worden om twee weekends lang te duren", zegt Steven Vollebergh, VB-fractievoorzitter in de Antwerpse provincieraad. "Vervolgens gaf een van de broers Beers, die ook aanwezig was op de commissie, toe dat de vergunning van de gemeentes Boom en Rumst daarvoor zelfs al binnen is."

Vollebergh zegt voorts te begrijpen dat Tomorrowland nog verder wil uitbreiden, aangezien het de voorbije jaren telkens meteen uitverkocht raakte, maar betreurt dat de gemeentebesturen van Boom en Rumst een vergunning voor een bijkomend weekend zouden gegeven hebben zonder de buurtbewoners daarin te horen. De burgemeesters van beide gemeenten konden maandagavond niet bereikt worden voor een reactie.

Belga, Archieffoto JoDW