Courtois is beste keeper van het jaar in Spanje

Courtois is beste keeper van het jaar in Spanje

Courtois is beste keeper van het jaar in Spanje

Print
Onze nationale doelman Thibaut Courtois is maandagavond verkozen tot beste doelman van het jaar in Spanje. De Bilzenaar van Atlético Madrid haalde het van Victor Valdés (Barcelona) en Willy Caballero (Málaga).

Courtois slikte vorig seizoen slechts 29 goals in 37 duels, goed voor een gemiddelde van 0,78 goals per match. Mede daardoor eindigde Atlético derde in de competitie en won het in de finale van de Copa del Rey van stadsgenoot Real Madrid. Dit seizoen staat hij samen met Barcelona mee aan de leiding in La Liga.

Eerder vandaag kreeg Courtois van de Spaanse sportkrant Marca al de Trofeo Zamora voor de minst gepasseerde keeper van het seizoen. Desondanks is hij niet genomineerd voor het Wereldelftal van het jaar.

"Ik ben heel gelukkig", sprak Courtois op het LFP-gala in Madrid. "Hier heb ik hard voor gewerkt. Ik bedank de coach en de voorzitter van Atlético en hoop dat het huidige seizoen even goed als het vorige wordt."

Courtois was niet de enige die in de prijzen viel op het "Gala de Premios LFP". Sergio Ramos (Real Madrid) werd tot beste verdediger verkozen, Asier Illarramendi (Real Madrid) tot beste verdedigende middenvelder, Andres Iniesta (Barcelona) tot beste aanvallende middenvelder, Lionel Messi (Barcelona) tot beste aanvaller en Diego Simeone (Atlético Madrid) tot beste trainer.


Lees ook: Courtois krijgt trofee voor minst gepasseerde doelman van het jaar

FiVr/Belga, Foto Twitter

Meer sportnieuws