Tweede fase sloop site Denaeyer gestart

Tweede fase sloop site Denaeyer gestart

Tweede fase sloop site Denaeyer gestart

Print
Willebroek - De oude magazijnen van CMI worden gesloopt op de site Denaeyer om plaats te maken voor de toekomstige ontwikkeling van het project Denaeyer: de bouw van honderden nieuwe woningen.
Na het afbreken van de vroeger fabriek Denaeyer is dit de tweede fase van de sloopwerken, in de schaduw van de Vredesbrug over het kanaal Willebroek-Brussel. De historische gebouwen rond de watertoren op de site Denaeyer blijven. De afbraak moet eind dit jaar achter de rug zijn. Eind januari 2014 is de afbraakklus klaar na het vermalen van het beton voor hergebruik bij de aanleg van de toekomstige wegen.

"De commercialisering van het project start begin 2014. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op de website. De ontwikkelaar Vaartland nv is bezig met de nodige vergunningen om de start van de bouwwerken in 2014 mogelijk te maken," zegt burgemeester Eddy Bevers. Achter het monument Denaeyer aan de Mechelsesteenweg komt de eerste fase, een groene verkaveling met 64 percelen. De gemeente vernieuwd de Mechelsesteenweg. "De ontwikkelaar is ook gestart met de renovatie van het kantoorgebouw en de omliggende historische gebouwen aan het kanaal. Er komen appartementen, lofts en kantoorruimte," zegt CD&V-schepen Tinneke Huyghe (Ruimtelijke Ordening). Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio