Assisenhof over kanaalmoord van start

Assisenhof over kanaalmoord van start

Assisenhof over kanaalmoord van start

Print
Balen - Voor het Antwerpse hof van assisen wordt dinsdag de jury samengesteld voor het proces van Nick G. (22) uit Balen. Hij wordt beschuldigd van de moord op zijn kameraad Glenn Van De Weyer (18), die hij twee jaar geleden het hoofd heeft ingeslagen met een bijl.

Een wandelaar vond op 22 mei 2011 het lichaam van het slachtoffer in een bosje langs het kanaal in Balen. Een uur eerder had Nick aangifte gedaan van de verdwijning van zijn vriend. De politie voelde hem aan de tand en in zijn eerste verhoor wijzigde hij al meermaals zijn verklaring.

Nick werd aangehouden en bleef negen maanden lang bij één van zijn verhalen. Dan legde hij alweer een nieuwe verklaring af, waarin hij toch bekende. Hij vertelde dat ze ruzie hadden gekregen over het feit dat Nick bevriend was met Niels A., alias "Falcon", met wie Glenn overhoop lag over een gsm.

Glenn wilde hem aanvallen met zijn mes en dat had bij Nick de stoppen doen doorslaan. Hij had een bijl gegrepen, die toevallig in de koffer van zijn bromfiets zat, en had het slachtoffer er meermaals mee op het hoofd geslagen. Hij gooide de bijl daarna in het kanaal. Om zich in te dekken, belde hij nog meermaals naar de gsm van Glenn en deed hij aangifte van zijn verdwijning. Toen het slachtoffer werd teruggevonden, stak het mes evenwel nog in een etui aan zijn broeksriem.

Het assisenproces, dat wordt voorgezeten door raadsheer Michel Jordens, zal wellicht zes dagen duren. Het openbaar ministerie wordt vertegenwoordigd door advocaat-generaal Franky De Keyzer. Advocaten Sven Mary en Walter Damen nemen de verdediging van Nick op zich.

Belga
Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio