'Marina' en 'Het Vonnis' worden in bioscoop ondertiteld voor slechthorenden

'Marina' en 'Het Vonnis' worden in bioscoop ondertiteld voor slechthorenden

'Marina' en 'Het Vonnis' worden in bioscoop ondertiteld voor slechthorenden

Print
De Vlaamse films 'Marina' en 'Het Vonnis' zullen in de bioscoop ook met ondertiteling voor doven en slechthorenden worden vertoond. Dat werd maandag bekendgemaakt in een persbericht. Filmverdeler KFD en productiemaatschappij Eyeworks lanceren de '888-ondertiteling' voor het eerst in de Vlaamse bioscoopzalen.

"In de afgelopen 10 jaar heeft de Vlaamse film een enorme weg afgelegd qua publieksbereik. We hebben hierbij één belangrijke doelgroep van ons publiek over het hoofd gezien: de doven en slechthorenden", zegt producent Peter Bouckaert. In Vlaanderen zijn bijna 800.000 mensen doof of slechthorend. Op televisie bestaat er al ondertiteling bij heel wat programma's, maar voor de bioscoopzalen is dit initiatief van regisseur Stijn Coninx een primeur.

Deelnemende bioscopen

De speciale vertoningen van "Marina" en "Het Vonnis" zullen plaatsvinden op woensdagen en zondagen in december. Voorlopig stappen 19 bioscopen in Vlaanderen in de test.

De deelnemende bioscopen: Cine Aalst, Euroscoop Genk, Euroscoop Lanaken, Euroscoop Maasmechelen, Siniscoop Sint-Niklaas, Kinepolis Antwerpen, Kinepolis Brugge, Kinepolis Gent, Kinepolis Hasselt, Kinepolis Kortrijk, Kinepolis Leuven, Kinepolis Oostende, Roxy Koersel, Studio Skoop Gent, UGC Antwerpen, Utopolis Aarschot, Utopolis Lommel, Utopolis Mechelen en Utopolis Turnhout.

Belga, archieffoto

Nu in het nieuws