Helikopterwrak Glasgow met hijskraan getakeld

Helikopterwrak Glasgow met hijskraan getakeld

Helikopterwrak Glasgow met hijskraan getakeld

Print
Het wrak van de politiehelikopter die vrijdag neergestort is op een pub in Glasgow is maandag met behulp van een hijskraan getakeld. De reddingsdiensten kunnen nu hun zoektocht naar eventuele overlevenden verderzetten. De voorlopige balans blijft op negen doden.

David Goodhew, een officier van de brandweer, uitte intussen de "hoop geen ander slachtoffer meer te vinden". Hij sloot niet uit dat er zich nog overlevenden in het puin bevinden, al is ook die kans erg klein. Tot nu toe waren er nog steeds plaatsen die voor de reddingswerkers niet bereikbaar waren.

"We krijgen geen zekerheid tot we alle hoeken en kanten van het gebouw hebben doorzocht", benadrukte hij. De blauw-gele romp van de drie ton zware helikopter die het dak deed invallen bleef tijdens de takelwerken gedeeltelijk intact. De pub, The Clutha, werd "volledig vernield", zei David Goodhew.

"Er liggen veel brokstukken onder de helikopter en we moeten dus omzichtig te werk gaan", antwoordde hij op de kritiek die verschillende families hadden geuit over de trage voortgang van de reddingswerkers om de lichamen uit het café te halen.

De balans staat nog steeds op negen dodelijke slachtoffers, die allemaal vantussen de brokstukken werden gehaald. Onder hen bevonden zich de drie inzittenden van de Eurocopter EC135 T2 die vrijdagavond neerstortte op de pub waar op dat moment goed 120 mensen een concert bijwoonden.

De zes andere slachtoffers bevonden zich in de bar op het moment van de crash. Twaalf mensen lagen volgens de regionale NHS-directrice maandagochtend nog steeds in het ziekenhuis.

Foto AFP

Nu in het nieuws