Rotonde aan Putsesteenweg (N15) vrijdag open voor verkeer

Rotonde aan Putsesteenweg (N15) vrijdag open voor verkeer

Rotonde aan Putsesteenweg (N15) vrijdag open voor verkeer

Print
Bonheiden - Vanaf vrijdag 6 december 2013 kan er weer verkeer in twee richtingen door de Putsesteenweg in Bonheiden rijden. Die dag stelt het Agentschap Wegen en Verkeer de nieuwe rotonde open die er de voorbije 3 maanden en half gebouwd is in het kader van de doortrekking van de R6. Met de openstelling van de rotonde komt er ook een einde aan de plaatselijke omleiding voor het verkeer.
De nieuwe rotonde wordt het eindpunt van de doorgetrokken R6. Ze zal het verkeer van de R6 vlot op de Putsesteenweg/Mechelbaan brengen en omgekeerd. Sinds begin 2012 is het Agentschap Wegen en Verkeer bezig met het doortrekken van de R6. Tussen de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver en de Putsesteenweg (N15) in Bonheiden wordt een nieuw stuk gewestweg aangelegd.

Het is vrijdag nog niet mogelijk om vanop de rotonde de doorgetrokken R6 op te rijden. Het wegdek van de R6 is daar nog niet klaar en blijft voorlopig dus nog met duidelijke werfsignalisatie afgesloten. Intussen wordt ook nog altijd gewerkt aan een nieuwe brug over de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver, aan de andere kant van de doorgetrokken R6. Die werken duren nog zeker tot en met de zomer.

Waarom doorgetrokken R6?

Met het doortrekken van de R6 investeert het Agentschap Wegen en Verkeer in een betere oost-westverbinding in de omgeving van Mechelen. De inwoners van Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Putte en Heist-op-den-Berg zullen via de verlengde ringweg makkelijker de E19 bereiken. Zo wordt het toenemende sluipverkeer in de regio geweerd, wat de leefbaarheid van de gemeenten ten goede komt. Ook het vrachtverkeer van en naar de Mechelse veilingen in Sint-Katelijne-Waver zal via de nieuwe R6 vlotter zijn weg vinden.

www.doortrekkenR6.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio