Advocaat Horion: "Beroepsgeheim geschonden in VTM-programma"

Advocaat Horion: Beroepsgeheim geschonden in VTM-programma

Advocaat Horion: "Beroepsgeheim geschonden in VTM-programma"

Print
Freddy Horion heeft een kort geding aangespannen tegen de uitzending van het VTM-programma De kroongetuigen omdat de onderzoekers die meewerkten aan het programma, het beroepsgeheim hebben geschonden. Dat zei zijn advocaat Vincent Vereecken in een reactie na afloop van de zitting maandag.

Het kort geding kwam maandagmiddag voor de rechtbank in Brussel. Horion en zijn advocaat hebben twee belangrijke bezwaren tegen de uitzending van De Kroongetuigen komende donderdag. "De onderzoeksrechter en politieagent die destijds deel uitmaakten van het onderzoek, schenden hun beroepsgeheim door mee te werken aan het programma", zegt Vereecken. "Ze gaan ook een stap te ver door details aan te halen zoals het gedrag van Freddy Horion tijdens zijn verhoring", aldus de advocaat. "Bovendien worden er ook originele stukken uit het strafdossier gebruikt die nog nooit eerder zijn bekendgemaakt."

Horion en zijn advocaat aanvaarden wel het argument van de tegenpartij dat Horion een publiek figuur is en er in het verleden al veel informatie verschenen is over de zaak. Volgens Vereecken haalde tegenpartij ook aan dat er in dit geval geen sprake zou zijn van hoogdringendheid en dus een zaak in kort geding, omdat al in augustus was bekendgemaakt dat er een dergelijk programma zou komen. Maar, zegt Vereecken, "Freddy Horion heeft pas vorige week vernomen dat de uitzending er komt".

De rechtbank in Brussel doet dinsdagmiddag een uitspraak.

BELGA
Archieffoto: Freddy Horion (midden)

Nu in het nieuws