Eind november al meer faillissementen dan in heel 2012

Van januari tot en met november zijn er in heel België 11.197 bedrijven over de kop gegaan. Dat betekent dat nu al het record van vorig jaar, toen er in het hele jaar 11.052 faillissementen werden uitgesproken, is verbroken. Dat meldt het handelsinformatiekantoor Graydon Belgium maandag.

De 11.197 faillissementen die tot en met november werden uitgesproken, betekenen een stijging met ruim 10 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het aantal jobs dat daardoor op de helling kwam te staan, steeg met 3,7 procent en staat na elf maanden op 25.244. Dat zijn er nog ruim 1.000 minder dan in heel 2012.

In de maand november alleen lag het aantal faillissementen op 956, een tiental minder dan in november vorig jaar. In september en oktober werden nog de twee zwaarste faillissementsmaanden ooit opgetekend.

De voorbije maand werd wel het op een na zwaarste faillissement van het jaar geregistreerd. Door het faillissement van Free Record Shop België, uitgesproken op 19 november, kwamen 238 jobs op de tocht te staan. Alleen dat van diepvrieswinkelketen O'Cool, dat dateert van eind augustus, weegt nog zwaarder (260 banen).

Belga, Archieffoto

Nu in het nieuws