"We willen patiënten en hun familie ondersteunen"

We willen patiënten en hun familie ondersteunen

"We willen patiënten en hun familie ondersteunen"

Print
Kalmthout - Leen Vercaeren, Tijs Lion en Sandra Hertogs uit Kalmthout organiseren met Music For Life allerlei acties voor de MS-liga Vlaanderen. Vercaeren's man Peter heeft sinds 2005 multiple sclerose en ze wil nu iedereen die ermee te maken krijgt, moed geven.
"Toen mijn man Peter Michiels de diagnose kreeg, stortte onze wereld in.
Als jong gezin wisten niet wat er ons te wachten stond. Na jaren verloor mijn man zichzelf. We schakelden hulp in van het Nationaal MS Centrum en daar vertelden ze ons over een nieuw project: de Machu Picchu beklimmen in Peru met acht andere patiënten. Daaruit putten we de kracht om de toekomst samen aan te kunnen", getuigt Vercaeren.

Omdat het gezin uit eigen ervaring weet hoe belangrijk informatie en ondersteuning is, willen ze met hun MFL-actie Kalmthoutenaren mobiliseren om de ziekte te herkennen, lotgenoten aan te moedigen en familieleden in de kijker te zetten.

De MFL-actie kwam initieel als een verrassing van hun goede vriendin Sandra Hertogs die het gezin van de plannen op de hoogte bracht via de radio.

Het trio zamelt deze maand geld in op een kindernamiddag in winkel Aveve op 18 december, en op een verkoop op de kerstmarkt in Heide op 20 december.
Tot slot steunen ook heel wat handelaars steunen het project met spaarpotten in hun winkels.

Facebookpagina: Kalmthout for MS, Music for life

Bart Roggeman, Greet Wouters

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio