"Hij zal niet voor altijd met ons kunnen voetballen"

Hij zal niet voor altijd met ons kunnen voetballen

"Hij zal niet voor altijd met ons kunnen voetballen"

Print
Essen - De Essense voetbalploeg Den Bosrand zet de actie 'Bosrand For Muco' op poten. Dat doen ze omdat één van hun spelers de ziekte Mucoviscidose heeft en ze hem een hart onder de riem willen steken.
Het is de eerste keer dat de voetballers een actie organiseren om de Mucovereniging te steunen en zo geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en nieuwe geneesmiddelen.

"Eén van onze spelers lijdt aan de ziekte. Momenteel kan hij nog vlot meespelen maar dat zal niet voor altijd zo blijven. Toen we op sociale media zagen dat we met Music For Life geld konden inzamelen om wetenschappelijk onderzoek te steunen, zijn we als club meteen mee op de kar gesprongen. Twee dagen na de inschrijving zaten we samen om te vergaderen en maakten we een evenement op. In totaal zijn we met twintig spelers en we vormen een hechte groep, dus de organisatie is tot nu toe al vlot verlopen", zegt voorzitter Marko Van Gils.

Op zondag 8 december organiseren de spelers een evenement op de terreinen van T&T, Taverne en Tennis, aan de Huybergsebaan in Essen. De dag begint met een ontbijt met nadien twee fietstochten en een wandeltocht.

In de namiddag wordt er een tennistornooi gespeeld. Er zal ook een kinderkermis staan met springkasteel, een kerstmarkt met winterse drankjes en hapjes en een infostand over de ziekte Mucoviscidose.

Wie mee wil ontbijten, fietsen, wandelen of tennissen kan zich tot en met dinsdag 2 december inschrijven.

bosrandformuco@hotmail.com, 0472.37.14.58

Greet Wouters
Foto W&F
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio