TDM brengt toneel voor kinderen

TDM brengt toneel voor kinderen

TDM brengt toneel voor kinderen

Print
Mechelen - Met 'Kapitein Groentand op het palmboomeiland' brengt TDM in Mechelen nog tot begin 2014 toneel voor kinderen. En dat slaat aan, want meer dan de helft van de voorstellingen is reeds uitverkocht.

"De toestromende reservaties en ondertussen al verschillende uitverkochte voorstellingen geven aan dat er echt nood is aan dit genre. Op dit vlak heeft TDM al een ruime, rijke traditie en staat ze als enige in de frontlinie. Andere gezelschappen wagen zich niet aan dit genre", zegt Stefaan Kluppels van Theater De Moedertaal.

Voor de voorstelling heeft de decorploeg met veel enthousiasme weer een decor opgebouwd, de ideale setting voor een bende olijke piraten en kannibalen. 'Kapitein Groentand op palmboomeiland' is ontsproten uit de fantasie van een jonge tandem, Terry Schenoff en Kristof Van Bouwel. Kluppels: "Omdat TDM altijd open staat voor creativiteit en nieuwe ideeën, heeft deze vruchtbare samenwerking geleid tot een guitige, spannende voorstelling in regie van Daisy Wellens. Kinderen krijgen ook de kans om te participeren."

Aan het einde van de voorstelling stappen de piraten en kannibalen traditiegetrouw samen met het jeugdig publiek de cafetaria binnen. Kinderen kunnen tijdens de voorstellingen een piratentekening inkleuren, of ze downloaden van de website om ze ingekleurd mee te brengen naar de voorstelling. Gereserveerde tickets voor kinderen kosten 6 euro, volwassenen betalen 8 euro. Aan de kassa is dat 8 en 10 euro. Voor beschikbare data kan je kijken op www.demoedertaal.be.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio