Boonen&Friends verzamelen recordbedrag mede dankzij vzw Wielertour

Boonen&Friends verzamelen recordbedrag mede dankzij vzw Wielertour

Boonen&Friends verzamelen recordbedrag mede dankzij vzw Wielertour

Print
Herentals - 137.000 euro, dat is wat Boonen&Friends zaterdag bijeen haalde voor Move to Improve, een ondersteuningsfonds voor kinderen met neuromotorische (bewegings)problemen. Bijna een zevende van dat bedrag werd verzameld door de fietsers van de Kempense vzw Wielertour.

Move to Improve is een project van orthopedisch chirurg en professor Guy Molenaars aan het UZ in Pellenberg. Dankzij het project worden kinderen met neuromotorische problemen gestimuleerd om na hun operaties sneller beter te worden door aangepaste bewegingsoefeningen. Het gaat voornamelijk om kinderen die een hersenverlamming kregen voor of tijdens de geboorte, of in de eerste jaren erna.

Met het bedrag dat Boonen&Friends inzamelde kan het project weer een jaar aan de slag om acute noden binnen het zorgprogramma van kinderen met een hersenverlamming te lenigen, want behandelingen zijn vaak duur en niet altijd gefinancierd door de ziekenfondsen.

Wielertour

De vzw Wielertour, een Kempense organisatie die dit jaar als benefietactie voor Move To Improve een vierdaagse wielerronde door België voor geoefende wielertoeristen opzette, bracht met 20.000 euro een groot sponsorbedrag aan.

Initiatiefnemers Jan Van Nueten en Jeroen Lerouge kondigden aan dat de vzw zijn engagement ook in 2014 voortzet, opnieuw met Tom Boonen en rol­stoelatlete Marieke Vervoort als peter en meter. De wielerrond door België zou in 2014 een soortgelijk parcours als dit jaar tegemoet gaan, een combinatie van vlakke Vlaamse wegen en pittige hellingen in de Ardennen.

Marc HELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio