Opmerkelijk: Belg maakt beste sushi van Europa

Opmerkelijk: Belg maakt beste sushi van Europa

Food

Opmerkelijk: Belg maakt beste sushi van Europa

Print

De Belg Robrecht Wolters heeft een ongekende eer gekregen van het Japanse Washoku World Challenge. Hij werd als enige Belg, en daarmee ook als enige Europeaan, geselecteerd om deel te nemen aan een kookwedstrijd.

Aan de wedstrijd nemen vooral Zuid-Koreanen, Chinezen en Thaïse mensen deel. Nochtans begon Robrecht pas zeven jaar geleden Japans te koken. "Ik zal me nooit kunnen meten met de traditionele Japanse koks. Daarom serveer ik een fusion van de Japanse en de Europese keuken. En dat wordt blijkbaar gesmaakt", vertelt Robrecht in Het Nieuwsblad.

"Ik werk met miso en boekweit, gecombineerd met typische Belgische producten zoals spruiten, bieten en bier. En cacao. Geen zoete chocolade, wel de bittere kern."

Photo News

NIET TE MISSEN