Baby zwaar verbrand in crèche

Print
Lebbeke - Bruce Peirlinckx werd in kinderdagverblijf 't Kwakkeltje begin vorige maand tijdens een verzorging verbrand door twee kinderverzorgsters. Het OCMW van Lebbeke erkent de fout. Kind en gezin onderzoekt de zaak na klacht van de ouders.

In het kinderdagverblijf 't Kwakkeltje, dat afhangt van het OCMW in Lebbeke, liep Bruce Peirlinckx begin november een lelijke brandwonde op. Omdat ze dachten dat hij buikkrampen had, wilde de verzorgsters zijn pijn verlichten. "Ze gebruikten daarvoor een coldpack dat ze uit de diepvriezer namen en dan in de microgolf stopten. Maar blijkbaar was het niet geschikt voor gebruik als een hotpack", zegt vader Steven Peirlinckx. "Het was veel te warm, maar toch legden ze het op het blote vel van Bruce. Drie kwartier lang. Met als gevolg een lelijke brandwonde tot in de tweede graad. We zijn ondertussen al zes keer met hem bij de plastisch chirurg langsgegaan. Die vertelde ons dat Bruce er waarschijnlijk geen groot litteken zal aan overhouden. Dat is nog een geluk, maar naar die crèche gaat hij niet meer. Hij blijft bij zijn grootouders vanaf nu." De verzekering van het kinderdagverblijf zal alle medische kosten aan de ouders van Bruce terugbetalen.

Het OCMW geeft de fout ook toe. "Het klopt dat er een serieuze inschattingsfout is gemaakt, zegt voorzitter Christoph De Backer (Open Vld). "We trekken er onze lessen uit, zodat het in de toekomst niet meer zal gebeuren. Het coldpack mocht volgens ons enkel gebruikt worden om in de diepvriezer te stoppen. De verantwoordelijke van de leefgroep heeft op eigen initiatief beslist om het in de microgolfoven te stoppen."

Lees maandag het volledige verhaal in Gazet van Antwerpen - Editie Waas & Dender

SVOV

Foto: Vader Steven Peirlinckx en moeder Karen Peeters met baby Bruce, die ondertussen al aan de beterhand is, en grote broer Berre

Foto Geert De Rycke

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio